Kuchnia Staropolska od 7 lat opracowuje oryginalne receptury w oparciu o tradycje smaków regionalnych. Produkcja naszych dań i przetworów wyklucza użycie konserwantów i ulepszaczy, w myśl serwowania produktów zdrowych i nawiązujących do domowej, rodzinnej kuchni. Oferowane przez nas produkty są świetnym rozwiązaniem dla osób ceniących niezależność, oszczędność czasu i prostotę przygotowania.
Dania obiadowe Kuchni Staropolskiej to najbardziej popularne potrawy nawiązujące do tradycyjnej, polskiej kuchni. Są gotowym rozwiązaniem dla osób, które nie mają czasu, lub chęci do przygotowania posiłków we własnym zakresie. Idealnie sprawdzają się również w sytuacjach gdy nie ma się warunków do gotowania, np. wycieczki. Dodatkowym atutem dań obiadowych w słoikach jest łatwość przechowywania. Produkty zostały wyprodukowane przy pomocy tradycyjnych metod pasteryzacji i sterylizacji. Grupa Kapitałowa Graal, ceni takie wartości jak zdrowie, wysoka jakość i tradycyjny smak, dlatego w procesie produkcji wszystkie dania poddawane są obróbce cieplnej, która chroni produkt przed psuciem bez konieczności użycia chemicznych konserwantów. Produkty zamykane są głównie w słoikach 700 g. Zupy w puszkach o gramaturze 800 g.