Kuchnia staropolska z nagrodą za najlepszy pasztet 15 mar 2019 | Test

Kuchnia Staropolska, należąca do Grupy Kapitałowej Graal, istnieje na rynku dań obiadowych od 7 lat. Produkty firmy są powrotem do tradycyjnej kuchni polskiej, opracowane w oparciu o regionalne receptury.

W ofercie znajdują się: dania obiadowe w słoikach, smalce, pasztety oraz przetwory mięsne. Produkcja opiera się na procesie pasteryzacji i sterylizacji, co pozwala zachować świeżość produktów bez konieczności użycia chemicznych konserwantów. Dzięki czemu zachowane są wszystkie właściwości zdrowotne i smakowe oraz trwałość i jakość wyrobów.

Ideą działalności firmy jest sprzedaż produktów zdrowych, bez zbędnych dla organizmu składników, produktów nawiązujących do polskiej, domowej i rodzinnej kuchni.

W ofercie znajdują się dania obiadowe, zupy, pasztety, przetwory mięsne >.

Autor zdjęcia: Stan Gudeyko

Kuchnia Staropolska, należąca do Grupy Kapitałowej Graal, istnieje na rynku dań obiadowych od 7 lat. Produkty firmy są powrotem do tradycyjnej kuchni polskiej, opracowane w oparciu o regionalne receptury. W ofercie znajdują się: dania obiadowe w słoikach, smalce, pasztety oraz przetwory mięsne. Produkcja opiera się na procesie pasteryzacji i sterylizacji, co pozwala zachować świeżość produktów bez konieczności użycia chemicznych konserwantów. Dzięki czemu zachowane są wszystkie właściwości zdrowotne i smakowe oraz trwałość i jakość wyrobów.

Ideą działalności firmy jest sprzedaż produktów zdrowych, bez zbędnych dla organizmu składników, produktów nawiązujących do polskiej, domowej i rodzinnej kuchni.

W ofercie znajdują się dania obiadowe, zupy, pasztety, przetwory mięsne.

Dania obiadowe w słoikach.

Dania obiadowe Kuchni Staropolskiej to najbardziej popularne potrawy nawiązujące do tradycyjnej, polskiej kuchni. Są gotowym rozwiązaniem dla osób, które nie mają czasu, lub chęci do przygotowania posiłków we własnym zakresie. Idealnie sprawdzają się również w sytuacjach gdy nie ma się warunków do gotowania, np. wycieczki. Dodatkowym atutem dań obiadowych w słoikach jest łatwość przechowywania. Produkty zostały wyprodukowane przy pomocy tradycyjnych metod pasteryzacji i sterylizacji. Grupa Kapitałowa Graal, ceni takie wartości jak zdrowie, wysoka jakość i tradycyjny smak, dlatego w procesie produkcji wszystkie dania poddawane są obróbce cieplnej, która chroni produkt przed psuciem bez konieczności użycia chemicznych konserwantów. Produkty zamykane są głównie w słoikach 700 g. Zupy w puszkach o gramaturze 800 g.

Pasztety i przetwory mięsne.

Ambicją firmy jest dostarczenie świadomym konsumentom produktów zdrowych, bezpiecznych i o unikalnym smaku. Pasztety i konserwy mięsne to przede wszystkim wysoka jakość, troska o składniki, tradycja i unikalny smak ukryty w słoikach marki Kuchnia Staropolska.
Cechą produktów jest brak składników uznawanych za niezdrowe dla organizmu jak: wzmacniacze smaku, konserwanty, mięso oddzielane mechaniczne, glutaminian sodu. Produkty posiadają w swoim składzie ponad 80 % mięsa.